CSALÁD- ÉS PÁRTERÁPIA

gery-logo (1)

A „családterápia” módszere „család-és pártanácsadásként”, rendszerszemléletű megközelítésében elérhető. A rendszerszemlélet azt jelenti, hogy a létrehozott helyzeteket, „tüneteket” egy körkörös egymásra ható okság eredményeként szemléljük és ebben a szellemben próbálunk valós segítséget nyújtani. Nem az a fő kérdésünk, hogy „ki tehet róla”, hanem, hogy „hogyan csináljátok együtt”. Nem az egyetlen kiváltó ok után kutatunk, hanem inkább a történetek folyamatiságát igyekszünk jobban megismerni.

 Az együttműködésre jellemző a neutralitás, tehát az, hogy a folyamat során egyik félnek sem adok/adunk „igazat”, ugyanakkor mindkét résztvevő érzéseit és gondolatait igyekszem/igyekszünk teljes empátiával és érdeklődéssel fogadni.

csalad-parterapia

Párterápia tudnivalók

Mikor javaslom Neked a család-és pártanácsadást?

Ha párkapcsolatotokban, családotokban úgy látjátok kölcsönösen szükséges tennetek azért, hogy boldogabbak, kiegyensúlyozottak lehessetek

Ha megcsalás, vagy más bizalmi sérülés történt és a kapcsolatotok megrekedt

Ha nehéz dönteni arról, hogy együtt vagy külön maradjatok

Ha elhidegültetek, eltávolodtatok egymástól és szeretnétek újra életet lehelni az együttlétetekbe

Ha hatékonyabb, jobban működő kommunikációs eszközöket kívántok elsajátítani, amivel egy élhető légkört teremthettek magatok számára

Ha szeretitek egymást, de úgy látjátok, képtelenek vagytok együtt élni, közösen megbirkózni a hétköznapok kihívásaival

Ha úgy érzitek, egyszerűen nem értitek egymást

Ha házasságra, családalapításra, gyerekvállalásra készültök, és ehhez gyűjtenétek erőforrásokat, vagy beszélnétek az esetleges bizonytalanságaitokról

Ha a gyerekek érdekében szeretnétek megtartani egy működőképes szülői kapcsolatot

Ha fontos kérdésekben nehezen tudtok elhatározásra jutni

Ha a gyerekek kiröppenése után egyedül maradtatok, sok-sok kérdéssel a fejetekben

Mikor nem ajánlom Neked a család-és pártanácsadást?

Ha szerinted kizárólag a társad/gyereked/testvéred felelős a párkapcsolati/családi problémáidért

Ha csak azért jönnél el, mert a másik megkért rá

Ha sokallod azt a 90 percet, és azt a legalább 5-10 alkalmat, amit minimum kéthetente rá kellene szánni erre a folyamatra

Ha azzal a céllal érkezel, hogy az ülések látogatása kizárólagos garancia arra, hogy a kapcsolatod/kapcsolataid “meg tudd menteni”

Ha az utóbbi kitételek nem igazak rád és motiváltnak érzed magad/érzitek magatokat, akkor csak egy bejelentkezési lapot szükséges kitöltened és telefonos egyeztetés során beszélhetünk a részletekről. Az első alkalom garanciális, tehát, ha csalódsz a beszélgetésben, akkor nem szükséges kifizetned az ülést.

parterapia

Mindkét résztvevő érzéseit és gondolatait igyekszem/igyekszünk teljes empátiával és érdeklődéssel fogadni.

  Jelentkezés család- és pártanácsadásra

  Regisztrációmmal elfogadom az Adatkezelési szabályzatot és az Általános Szerződési Feltételeket

  6-15-1-1024x576

  Vélemények

  Gyurika Zoltán (28 éves)


  Tulajdonképp a gondolkodásomat, a fellépésemet változtatták meg a tanultak, és így már tényleg maguktól mennek a dolgok. Trükkök nincsenek, csak önbizalom.

  Halász Viktória (35 éves)


  Sokat tanultam Lázár Gergelytől, igazán hasznos segítséget kaptam sok jelenlegi, múltbéli, és eljövendő problémámra. Jelenlegi társadalmi berendezkedés egyre inkább magában hordozza a rosszabbnál rosszabb kapcsolatok kialakulásának esélyét.

  Szilágyi Csaba (38 éves)


  Mindenképp bejött a külső nézőpont tisztasága, mondjuk úgy, rendet teremtett a fejemben. Segített helyre tenni a korábbi kapcsolatomból eredő belső zűrzavart.

  Kalmár Mária (47 éves)


  A nevem Kalmár Mária, coachként dolgozom, 47 éves vagyok. Amikor felkerestem Geryt, életemnek abban a szakaszában akadt pár dilemma és némi tanácstalanság. Fiatalkora ellenére meglepő nagy tapasztalással és megszerzett tudással gazdagította a lelkem, így hozzásegítve ahhoz, hogy könnyebben megleljem a saját megoldási lehetőségeim. Nagyon jól jött az a minőségi elfogadó és támogató légkör, amit én az ülések alkalmával megtapasztaltam.

  Lippai Tamás (35 éves)


  35 életévem alatt jártam már több pszichológusnál, mert a lélek karbantartása éppen olyan fontos, mint a testé. 2014 őszén szép krízishelyzetbe taszított egy ifjú hölgy és mindenképpen szükségem volt egy objektív szemlélőre, aki rávezet azokra a hibákra, vagy helyzetekre, amik idáig juttathattak. Egy Youtube videón láttam Gery egyik előadását és engem meggyőzött,  autentikusabb személyt nem is találhattam volna. Egy levélváltás és egy telefon után megegyeztünk az első beszélgetés időpontjában, amit öt másik követett.

  Már az első alkalom után tiszta fejjel és könnyebb szívvel távoztam, a negyedik "szeánszunkon" pedig a megtépázott önbecsülésről át is térhettünk a jövőbeni terveimre és azok megvalósításának előkészítésére. Kicsit tartottam attól, hogy Gery a szakmai tudása mellett tud-e nekem olyan tapasztalatot adni, amit még nem éltem meg. A válaszom határozott igen. Nagyon könnyen fogadtam be tanácsait a közvetlen, már-már baráti, de mégsem „haveri” beszélgetéseink során, amit eddig nem tapasztaltam másnál. A régi önbizalmammal, új ismereteket beépítve, lassan és biztosan haladok céljaim felé.

  Nádas Nóra (23 éves)


  Úgy éreztem túl sok változás, veszteség ért az utóbbi időszakban, nem tudtam tartani a lépést életutammal, mindennapjaimmal a saját magam irányába felállított elvárásaimhoz képest. Frusztrált, feszült, bizonytalan és tanácstalan voltam. Éreztem, hogy ez sokáig nem mehet így tovább, nem csak önmagamnak, de a körülöttem lévőknek is ártani fogok, ha nem teszem meg a szükséges lépéseket.

  Hosszas keresgélés, utánajárást követően, egy nagy elhatározással kerestem fel Gergelyt. Azonnal pozitív volt a visszajelzés irányából, így adva egy lendületet számomra, hogy jó útra léptem. Személyes konzultációk keretein belül lassan, de folyamatosan építkezve haladtunk előre.

  Gergely nagyon ügyelt arra, hogy ezek a beszélgetések valójában kötetlenek legyenek, így elérve a teljes bizalmat és nyitottságot, hogy bátran kérdezzek és kimondjam a bennem felmerülő kérdéseket, kételyeket, félelmeket.

  Sok területet érintő feltevéseim, kérdéseim voltak, nem fókuszáltunk egy témakörre. Bármit kérdezhettem, mindenre volt reális rávezető válasza vagy gondolatébresztő megjegyzése, így nagyrészt önmagamnak kellett ráébrednem a körülöttem zajló folyamatokra.

  Minden alkalommal fény derült egy-egy kérdéskör felett, alkalomról alakalommal jobban éreztem magam, megtanultam a lehető legoptimálisabban kezelni kapcsolataimat. Mérhetetlenül hálás vagyok Gergelynek, mivel a tanácsadásai elindítottak egy boldog, magabiztos, kiegyensúlyozott, örömteli úton.

  Köszönöm!

  Márton Balázs (33 éves)


  Miután elváltam, a párkapcsolati életem romokban hevert. Ehhez kerestem pszichológust, egyrészt a válás utáni gyásszal járó nehéz érzések feldolgozásához, másrészt a párkapcsolati életem „újraélesztéséhez”. Az alkalmak segítségével a fájdalmamon sikerült úrrá lenni, az életem rengeteget változott az együttműködésünk segítségével. A párkapcsolati életem nem éledt újra (még), de rá kellett jöjjek, hogy az életemben rengeteg mindent alapvetően meg kell, hogy változtassak ahhoz, hogy ez működjön, egyéb területeken viszont hatalmas változások történtek. Rájöttem, hogy teljesen más irányba kell, hogy fejlődjek, mielőtt a párkapcsolati életem újra helyre zökkenne. Otthagytam a munkahelyemet, ami rengeteg stresszel járt, és végső soron legalábbis részben a válásomért is felelős volt. Elkezdtem vállalkozni, és a karrieremben jóval nyugodtabb korszak követte a korábbi, végletekig feszített tempót. Abszolút elégedett voltam Geri munkájával, ami nem ért még véget, tudom, hogy merre tartok, és ez nagyon jó dolog. Geri fiatal, de ugyanakkor nagyon érett és megértő személyiség. Szeretnék továbbra is együtt dolgozni vele a személyes konzultációk alkalmával.

  Miterkó Pál (27 éves)


  A közös munka hatására immár árnyaltabban látom az élethelyzeteimet és nagyobb türelemmel és megértéssel tudok fordulni önmagam irányába. Az eszközökkel, amiket kaptam, jobban úrrá tudok lenni az életemben felbukkanó nehézségeken és sikerült olyan alapokat lefektetnem, amire egy boldogabb életet építhetek, ezért biztos vagyok abban, hogy a későbbiekben is felkeresem, ha szükségem lesz rá.

  Schiffler Péter (25 éves)


  Üdv kedves olvasó. Péter vagyok, 25 éves. Nos, én egy igen egyszerű probléma miatt kerestem meg Gergelyt, ami, mint később a beszélgetések során kiderült, se nem annyira egyszerű, se nem egyedi. Történetesen az ismerkedéssel, vonzalomkeltéssel voltak problémáim.

  Először a neten kutakodtam a csodát, tuti módszereket kutatva, de hamar rájöttem, hogy: na ilyen nincs. Gergelyt egy ilyen netes barangolás során találtam meg. Pár videót megnéztem, és úgy döntöttem adok egy esélyt a dolognak.

  Az első alkalom előtt voltak kétségeim, mivel nekem ez teljesen új volt, egy relatíve idegennek beszélni ezekről. Aztán az első két beszélgetésünket/konzultációnkat követően már jobban elengedtem magam és onnantól volt tényleg hasznos számomra az egész. Jöttek az életemben események, amiket rosszul kezeltem illetve éltem meg. Gergely ezekben sokat segített. Másként látni azt, ami velem történik, illetve magamat, ahogyan ezekre reagálok.

  Szép lassacskán változott a látásmódom. Ami pedig az ismerkedést illeti, vannak már sikerélményeim is, de ehhez nem csajozós duma kellett, csak annyi, hogy tisztelettel tekintsek magamra és azokra, akik ezt megérdemlik. Ami a jövőbeli közös munkát illeti: mindenképpen szeretnék még fejlődni és szerintem fogok is járni konzultációkra, illetve szívesen vennék részt csoportos tréningen vagy olyan  előadáson, amit Gery tart.

  K. Viktória (24 éves)


  Egyik egyetemi kurzusunkon voltak Gergelyék stesszkezelési tréninget tartani, ott hallottam az ingyenes tanácsadási lehetőségről és jól hangzott, úgy éreztem, nincs veszteni valóm. Elsősorban párkapcsolati tematikával kerestem fel Gergelyt.

  A beszélgetések elgondolkodtattak, új szemléletet tártak elém, problémamegoldó képességem fejlődött. Abszolút elégedett voltam azzal, amit kaptam. Jó volt együtt dolgozni, nagy hatással voltak rám az alkalmak. Sok minden be lett hozva témaként, amit magamtól észre sem vettem volna, látóköröm szélesedett.

  Gergely hamar meggyőzött arról, hogy minőségi munkát lehet vele végezni, így nem voltam szkeptikus. Szerencsére utána sem csalódtam. 1-1 előadására is elmennék, ha érdekes a téma. Ha újabb párkapcsolati elakadásom lesz, akkor pedig tanácsadásra is akár.

  Jelentkezz életvezetési tanácsadásra!

  Az első találkozónk során megismerhetjük egymást, utána egyeztethetjük a részleteket abban az esetben, ha úgy döntünk: tudunk és akarunk is együtt dolgozni.

  Kapcsolatfelvétel
  close slider

   Jelentkezés konzultációra

   Ennek a legegyszerűbb módja, ha kitöltöd az alábbi űrlapot.
   A levél beérkezése után már csak Geryvel kell időpontot egyeztetned.

   Regisztrációmmal elfogadom az Adatkezelési szabályzatot és az Általános Szerződési Feltételeket