RÓLAM

Az ELTE Tanácsadás-és iskolapszichológia szakirányán szereztem pszichológus diplomámat. Egészséges (nem patológiás) emberekkel végzek tanácsadási tevékenységet, életvezetési témákra fókuszálva.

Több módszerrel megismerkedtem már, önfejlődési céllal magam is részt vettem üléseken/foglalkozásokon, öt különböző módszert használó szakembernél, mely megközelítések alakították formálódó szakmai szemléletem és hozzájárultak ahhoz, hogy megérthessem a kliens szerepét, érzéseit egy kétszemélyes segítői kapcsolatban.

Vállalkozói tevékenységem mellett korábban iskolapszichológusként dolgoztam, ahol rengeteg nevelést, konfliktuskezelést érintő szituációval kerültem szembe. Jelenleg szenvedélybetegek rehabilitációjával foglalkozom a Félút Centrum nevű intézményben. Elsősorban alkoholbetegekkel végzek csoportterápiás, egyéni tanácsadói munkát. Komoly kihívást jelent számomra ez a tevékenység is, mert egyszerre kell érzelmileg/szociálisan/egzisztenciálisan sérült embereket támogatnom, egy reális, életszerű szemléletben.

maxresdefault (2)

Gyakorlatorientált vagyok: a megértés mellett hangsúlyt helyezek arra is, hogy mit csinálhatsz adott konfliktushelyzetekben, elakadásaidban.

lazar-gergely-2

KÖZVETLENSÉG ÉS TERMÉSZETESSÉG

Munkámban ugyanúgy, mint magánéletemben a természetességet és közvetlenséget tartom a legfontosabbnak. Nem szeretek senkit “diagnosztizálni, címkézni”, számomra többet jelentenek a hiteles megnyilvánulások és rezdülések.

Kíváncsi vagyok másokra és minél többet figyelve, tanulva, napról napra azt érzem, hogy egyre kevesebbet tudok a világról. Időmet jórészt könyvekkel, filmekkel, sporttal, értelmes társasággal és olyan intellektuális “táplálékokkal” igyekszem kitölteni, amik által többnek, gazdagabbnak érezhetem magam. Hivatásomat űzve sosem beszélek olyasmiről, amiről nincs személyes élményem, vagy, ha igen, akkor ezt a tényt is felvállalom.


Várlak szeretettel egyéni vagy csoportos foglalkozásaimon!

TANULMÁNYAIM

Röviden bemutatnám pszichológus diplomámon kívüli tanulmányaimat is.

Képzések, tanult módszerek:

Pécsi Tudományegyetem: Klinikai szakpszichológus jelölt

NLP (neuro-lingvisztikus programozás) Mester

Integratív hipnoterápia (katathym-imaginatív pszichoterápia, ego-state terápia, NLP, stb.) (folyamatban)

Családterápia (szupervíziós folyamat)

Pszichodráma asszisztens

Szexológus tanácsadó

 

Ezenkívül önismereti munka a következő módszerek segítségével:

Kognitív-viselkedésterápia

Sématerápia

Pszichodráma, 250 óra csoportos önismeret

Erőszakmentes kommunikáció (EMK)

Tranzakcióanalízis

Családállítás foglalkozások egyéni és csoportos formában

Integratív hipnoterápia

Vélemények

 • Tulajdonképp a gondolkodásomat, a fellépésemet változtatták meg a tanultak, és így már tényleg maguktól mennek a dolgok. Trükkök nincsenek, csak önbizalom.
  Gyurika Zoltán (28 éves)
 • Sokat tanultam Lázár Gergelytől, igazán hasznos segítséget kaptam sok jelenlegi, múltbéli, és eljövendő problémámra. Jelenlegi társadalmi berendezkedés egyre inkább magában hordozza a rosszabbnál rosszabb kapcsolatok kialakulásának esélyét.
  Halász Viktória (35 éves)
 • Mindenképp bejött a külső nézőpont tisztasága, mondjuk úgy, rendet teremtett a fejemben. Segített helyre tenni a korábbi kapcsolatomból eredő belső zűrzavart.
  Szilágyi Csaba (38 éves)
 • A nevem Kalmár Mária, coachként dolgozom, 47 éves vagyok. Amikor felkerestem Geryt, életemnek abban a szakaszában akadt pár dilemma és némi tanácstalanság. Fiatalkora ellenére meglepő nagy tapasztalással és megszerzett tudással gazdagította a lelkem, így hozzásegítve ahhoz, hogy könnyebben megleljem a saját megoldási lehetőségeim. Nagyon jól jött az a minőségi elfogadó és támogató légkör, amit én az ülések alkalmával megtapasztaltam. Szeretettel ajánlom azoknak is, akik csak meg szeretnének ismerkedni önmagukkal. Gery kiváló szakember, nagyszerű segítő.
  Kalmár Mária (47 éves)
 • 35 életévem alatt jártam már több pszichológusnál, mert a lélek karbantartása éppen olyan fontos, mint a testé. 2014 őszén szép krízishelyzetbe taszított egy ifjú hölgy és mindenképpen szükségem volt egy objektív szemlélőre, aki rávezet azokra a hibákra, vagy helyzetekre, amik idáig juttathattak. Egy Youtube videón láttam Gery egyik előadását és engem meggyőzött,  autentikusabb személyt nem is találhattam volna. Egy levélváltás és egy telefon után megegyeztünk az első beszélgetés időpontjában, amit öt másik követett. Már az első alkalom után tiszta fejjel és könnyebb szívvel távoztam, a negyedik "szeánszunkon" pedig a megtépázott önbecsülésről át is térhettünk a jövőbeni terveimre és azok megvalósításának előkészítésére. Kicsit tartottam attól, hogy Gery a szakmai tudása mellett tud-e nekem olyan tapasztalatot adni, amit még nem éltem meg. A válaszom határozott igen. Nagyon könnyen fogadtam be tanácsait a közvetlen, már-már baráti, de mégsem „haveri” beszélgetéseink során, amit eddig nem tapasztaltam másnál. Fél év elteltével, a régi önbizalmammal, új ismereteket beépítve, lassan és biztosan haladok céljaim felé.
  Lippai Tamás (35 éves)
 • Úgy éreztem túl sok változás, veszteség ért az utóbbi időszakban, nem tudtam tartani a lépést életutammal, mindennapjaimmal a saját magam irányába felállított elvárásaimhoz képest. Frusztrált, feszült, bizonytalan és tanácstalan voltam. Éreztem, hogy ez sokáig nem mehet így tovább, nem csak önmagamnak, de a körülöttem lévőknek is ártani fogok, ha nem teszem meg a szükséges lépéseket. Hosszas keresgélés, utánajárást követően, egy nagy elhatározással kerestem fel Gergelyt. Azonnal pozitív volt a visszajelzés irányából, így adva egy lendületet számomra, hogy jó útra léptem. Személyes konzultációk keretein belül lassan, de folyamatosan építkezve haladtunk előre. Gergely nagyon ügyelt arra, hogy ezek a beszélgetések valójában kötetlenek legyenek, így elérve a teljes bizalmat és nyitottságot, hogy bátran kérdezzek és kimondjam a bennem felmerülő kérdéseket, kételyeket, félelmeket. Sok területet érintő feltevéseim, kérdéseim voltak, nem fókuszáltunk egy témakörre. Bármit kérdezhettem, mindenre volt reális rávezető válasza vagy gondolatébresztő megjegyzése, így nagyrészt önmagamnak kellett ráébrednem a körülöttem zajló folyamatokra. Minden alkalommal fény derült egy-egy kérdéskör felett, alkalomról alakalommal jobban éreztem magam, megtanultam a lehető legoptimálisabban kezelni kapcsolataimat. Önismeretem és személyiségem folyamatosan fejlődött, nagyon sok megerősítést kaptam. Mérhetetlenül hálás vagyok Gergelynek, mivel a tanácsadásai elindítottak egy boldog, magabiztos, kiegyensúlyozott, örömteli úton. Köszönöm!
  Nádas Nóra (23 éves)
 • Miután elváltam, nagyon depressziós voltam, és a párkapcsolati életem is romokban hevert. Ehhez kerestem pszichológust, egyrészt a válás utáni depresszió leküzdésére, másrészt a párkapcsolati életem „újraélesztésére”. Az alkalmak segítségével depressziómon sikerült teljesen úrrá lenni, az életem rengeteget változott az együttműködésünk segítségével. A párkapcsolati életem nem éledt újra (még), de rá kellett jöjjek, hogy az életemben rengeteg mindent alapvetően meg kell, hogy változtassak ahhoz, hogy ez működjön, egyéb területeken viszont hatalmas változások történtek. Rájöttem, hogy teljesen más irányba kell, hogy fejlődjek, mielőtt a párkapcsolati életem újra helyre zökkenne. Otthagytam a munkahelyemet, ami rengeteg stresszel járt, és végső soron legalábbis részben a válásomért is felelős volt. Elkezdtem vállalkozni, és a karrieremben jóval nyugodtabb korszak követte a korábbi, végletekig feszített tempót. Abszolút elégedett voltam Geri munkájával, ami nem ért még véget, tudom, hogy merre tartok, és ez nagyon jó dolog. Geri fiatal, de ugyanakkor nagyon érett és megértő személyiség. Szeretnék továbbra is együtt dolgozni vele a személyes konzultációk alkalmával.
  Márton Balázs (33 éves)
 • Miterkó Pál vagyok, 27 éves. Geryre az interneten böngészve találtam rá egy esős őszi napon, amikor a kétségbeesés és a magány olyan erővel sújtott le rám, amivel úgy éreztem egyedül képtelen vagyok megbirkózni. Kalandokra vágytam és szerelemre, és azért kerestem meg őt, hogy tanítson meg engem is arra, hogyan kell a nőkkel ismerkedni. 2013 novemberében kezdtük el a közös munkánk. Az első konzultációkon a nőkkel való siralmas kapcsolatom állt a fókuszban, panaszkodtam és siránkoztam, hogy bármennyire keményen próbálkozom, nem jönnek az eredmények. Akkoriban azt gondoltam, hogy ha ezen a területen fejlődőm, akkor minden helyére kerül az életemben. Néhány beszélgetés alatt azonban sikerült rávezetnie arra, hogy ezek mind csak tünetei mélyebb sérüléseknek, ezért egyre inkább az önismeret és gyógyítás került a középpontba. Komoly felismeréséket hozott ez az időszak, amik valószínűleg a segítsége nélkül sosem kerültek volna a felszínre. Pl.: mindenért az apámat hibáztatom és démonként tekintek rá, idealizálom a nőket különösen az anyámat, nem szeretem a munkám, hajlamos vagyok a függőségekre, élethelyzeteimre legtöbbször a sérült gyermek szemszögéből tekintek, és azért vágyom annyira mások elismerésére, mert magamat szerethetetlennek tartom. Az együtt töltött hónapokat alatt megtapasztalhattam, hogy milyen egy igazán felkészült szakemberrel együtt dolgozni, mert: a figyelmét maximálisan nekem szentelte és világosan átlátta a szavaim mögött rejlő lényeget, tiszteletben tartotta a döntéseimet, támogatott, megértett, és ha arra volt szükségem elengedte egy kicsit a kezem, hogy a magam útját járhassam. Vele olyan fájó emlékeket és titkokat is meg mertem osztani, amikről korábban azt gondoltam, hogy egész életemben egyedül kell cipelnem. Munkája hatására immár árnyaltabban látom az élethelyzeteimet és nagyobb türelemmel és megértéssel tudok fordulni gyermeki énemhez, és nem keresem olyan kétségbeesetten mások elismerését, hogy értékesebbnek érezzem magam. Az eszközökkel, amiket adott jobban úrrá tudok lenni az életemben felbukkanó nehézségeken és sikerült olyan alapokat lefektetnem, amire egy boldogabb életet építhetek, ezért biztos vagyok abban, hogy a későbbiekben is felkeresem, hogy tovább kalauzoljon azon az úton, ami önmagam megismeréséhez vezet.
  Miterkó Pál (27 éves)
 • Üdv kedves olvasó. Péter vagyok, 25 éves. Nos, én egy igen egyszerű probléma miatt kerestem meg Gergelyt, ami, mint később a beszélgetések során kiderült, se nem annyira egyszerű, se nem egyedi. Történetesen az ismerkedéssel, vonzalomkeltéssel voltak problémáim. Először a neten kutakodtam a csodát, tuti módszereket kutatva, de hamar rájöttem, hogy: na ilyen nincs. Gergelyt egy ilyen netes barangolás során találtam meg. Pár videót megnéztem, és úgy döntöttem adok egy esélyt a dolognak. Az első alkalom előtt voltak kétségeim, mivel nekem ez teljesen új volt, egy relatíve idegennek beszélni ezekről. Aztán az első két beszélgetésünket/konzultációnkat követően már jobban elengedtem magam és onnantól volt tényleg hasznos számomra az egész. Jöttek az életemben események, amiket rosszul kezeltem illetve éltem meg. Gergely ezekben sokat segített. Másként látni azt, ami velem történik, illetve magamat, ahogyan ezekre reagálok. Szép lassacskán változott a látásmódom, megismertem jobban magam (főleg a bennem lévő és tevékenykedő gyermeki énem). Alapvetően változott meg az, ahogyan magamra és másokra gondolok és ezt bizony jórészt a beszélgetésinknek köszönhetem. Ami pedig az ismerkedést illeti, vannak már sikerélményeim is, de ehhez nem csajozós duma kellett, csak annyi, hogy tisztelettel tekintsek magamra és azokra, akik ezt megérdemlik. Ami a jövőbeli közös munkát illeti: mindenképpen szeretnék még fejlődni és szerintem fogok is járni konzultációkra, illetve szívesen vennék részt csoportos tréningen vagy olyan  előadáson, amit Gery tart.
  Schiffler Péter (25 éves)
 • Egyik egyetemi kurzusunkon voltak Gergelyék stesszkezelési tréninget tartani, ott hallottam az ingyenes tanácsadási lehetőségről és jól hangzott, úgy éreztem, nincs veszteni valóm. Elsősorban párkapcsolati tematikával kerestem fel Gergelyt. A beszélgetések elgondolkodtattak, új szemléletet tártak elém, problémamegoldó képességem fejlődött. Abszolút elégedett voltam azzal, amit kaptam. Jó volt együtt dolgozni, nagy hatással voltak rám az alkalmak. Sok minden be lett hozva témaként, amit magamtól észre sem vettem volna, látóköröm szélesedett. Gergely hamar meggyőzött arról, hogy minőségi munkát lehet vele végezni, így nem voltam szkeptikus. Szerencsére utána sem csalódtam. 1-1 előadására is elmennék, ha érdekes a téma. Ha újabb párkapcsolati elakadásom lesz, akkor pedig tanácsadásra is akár.
  K. Viktória (24 éves)

Jelentkezz életvezetési tanácsadásomra

Az első találkozónk során megismerhetjük egymást, utána egyeztethetjük a részleteket abban az esetben, ha úgy döntünk: tudunk és akarunk is együtt dolgozni.