Korábbi média

Itt találhatod régebbi és újabb, eddig jelentősebb médiamegjelenéseim, melyek között gyakran meghívott szakértője vagyok a TV2 FEM3 Café című műsorának. Mely anyagokhoz hozzájutottam, azt eredeti formában tekintheted/hallgathatod meg, melyekhez nem, ott a kép szolgál referenciaként arra, hol találkozhattál velem a múltban.

Televízió- és internetes műsorok

Hűtlenség esetén fontos mindkét félt bevonni a gyógyító folyamatba a párterápián

FEM3 Café, 2017. december 12.

Lázár Gergely pszichológus a megbocsátás és a felejtés közötti különbségről beszélt a FEM3 Caféban. A pszichológus elárulta, hogy a valódi megbocsátás feltétel nélkül történik meg, megcsalás esetén pedig akkor, ha a megbántott fél már nem érzi, hogy bosszút akar állni. Lázár Gergely arról is mesélt, hogy a karácsonyi idilli hangulatban az emberek apróbb vétkeken könnyebben túl tudnak lépni.

A pszichológus szerint a filmek gyakran a bosszúra nevelik az embereket

FEM3 Café, 2017. december 12.

Lázár Gergely pszichológus volt a FEM3 Café szakértő vendége, akit rengetegen kerestek telefonon a megbocsátás témakörében. A pszichológus meglepődött, hogy mennyi feldolgozatlan sérelem van az emberekben, és mesélt a leggyakoribb kérdésekről is.

Singh Viki a mostani kapcsolatában érzi először azt, hogy a párja nem akarja becsapni

FEM3 Café, 2017. november 23.

A féltékenységről és a kíváncsiságról beszélgettek a FEM3 Café műsorvezetői Lázár Gergely pszichológussal és Singh Vikivel. Az énekesnő a családi háttere miatt féltékeny típus, korábban mindig azt érezte, hogy be akarják csapni, de a szerelmével most nyitott könyvek egymás számára. Viki egy vicces, féltékenykedős történetet is elmesélt a múltjából, és a beszélgetésből az is kiderül, hogy a pszichológus hogyan vélekedik a témáról.

Várkonyi Andrea szerint sokan társadalmi elvárások miatt mennek a temetőbe halottak napján

FEM3 Café, 2017. október 31.

A műsorvezetőnő leginkább azt a szokást szüntetné meg, hogy halottak napján kötelező temetőbe menni, mivel szerinte ez sokaknak nyűg, viszont elmondta, egy elhunyt szeretett személyről bárhol meg lehet méltóan emlékezni. A gyász feldolgozásának különböző formáiról Lázár Gergely pszichológus beszélt bővebben, aki kifejtette, ezt mindenki máshogy éli meg és nincs időkorlátja.

Egyedül is fel lehet dolgozni a gyászt?

FEM3 Café, 2017. október 31.

A veszteséget mindenki máshogy éli meg és ez nem baj. Lázár Gergely pszichológus elmondta, fontos egymás támogatása, viszont bizonyos esetekben a szakember segítsége elengedhetetlen. Ezenkívül arra is válaszolt a szakértő, hogy egyedül lehetséges-e feldolgozni a gyászt.

A másik fél sérült személyisége vonzó lehet egy párkapcsolatban?

FEM3 Café, 2017. október 5.

Az embereknél előfordulhat egy olyan érzelmi állapot, amikor ˝sérült gyerekként˝ viselkednek, ez pedig megnehezítheti a kapcsolatok kialakulását és fenntartását. Lázár Gergely pszichológus elmondta, a legmeghatározóbb emlékek, lenyomatok a gyermekkorhoz vezethetők vissza, azonban ez a viselkedés nem feltétlenül ehhez köthető, a későbbi tapasztalatok miatt is kialakulhat. A beszélgetés során az is kiderült, hogy akár a szeretet egyoldalúsága is komoly sérüléseket okozhat.

Nyertes Zsuzsa és lánya bejárták Párizs egy részét egy „elefánt” miatt

FEM3 Café, 2017. szeptember 15.

A fiúk és a lányok eltérő neveléséről beszélgettek a FEM3 Café műsorvezetői Lázár Gergely pszichológussal és Nyertes Zsuzsával. A színésznő elárulta, hogy a most közel 24 éves lányukkal a párja volt mindig a szigorúbb, neki az volt a legfontosabb, hogy szeretettel és magabiztosságra nevelje Zsuzsót. Egy igazi csodatörténetet is mesélt a színésznő, és kiderült, hogy a lánya most a barátnője és a kritikusa is egyben.

Ezért kell komolyan venni a gyerekszerelmet!

FEM3 Café, 2017. augusztus 21.

Lázár Gergely pszichológus az óvodás korban megjelenő szerelemről beszélt. A szülőnek elsősorban a gyerek érzéseit kell figyelembe vennie. Fontos, hogy komolyan kell venni a gyerekkorban előforduló szerelmet is, hiszen ebben a korban is érheti csalódás a gyermeket.

Czető Roland fél attól a pillanattól, amikor kislánya fiúval állít haza

FEM3 Café, 2017. augusztus 21.

Habár Czető Roland kislánya még nagyon pici, az apukája már most fél attól a pillanattól, amikor lánya hazaviszi kiszemeltjét. Ezzel kapcsolatban a szakértő elmondta, egy ilyen lépésben mindenképpen támogatni kell a gyereket, meg kell erősíteni választásában.

Gyermeknevelés: Te melyik típusba tartozol?

FEM3 Café, 2017. július 31.

A FEM3 Café vendége Lázár Gergely pszichológus volt, aki a klasszikus gyermeknevelési stílusokról beszélt részletes. A szakértő rengeteg hasznos tanácsot árult el a nézőknek, és arról is mesélt, hogy milyen hatásai lehetnek a túlzásba vitt engedékenységnek.

Válás után ezek a leggyakoribb gyereknevelési bakik

FEM3 Café, 2017. július 31.

A FEM3 Café szakértője Lázár Gergely pszichológus volt, aki a gyermeknevelési stílusokon kívül a válás után kialakult helyzetekről is beszélt.

 

A kritikus hetedik, a te kapcsolatod vajon túléli?

Reggeli, RTL Klub, 2017. július 25.

Hallotta már, hogy a hetedik év a legkritikusabb egy kapcsolatban? Mi igen, és utána is jártunk Lázár Gergely pszichológussal karöltve a témának. Vajon a gyermekvállalás, vagy a megújulás éve volna? Tényleg a kapcsolatok átka lenne, vagy csak félelmet keltő mítosz az egész?

Kovács Robi szembe mer szállni az elvárásokkal

FEM3 Café, 2017. július 4.

Az egész társadalmat minden szinten átszövő elvárások kapcsán volt a FEM3 Café vendége Kovács Róbert, színész és Lázár Gergely pszichológus. Robi szerint a személyes elvárások sokkal fontosabbak, mint amit a társadalom rá szeretne kényszeríteni. Őt édesanyja tartotta „nyomás alatt”, gyakran ügyelve arra, mit vesz fel, ám előfordult, hogy szembe szállt ezzel.

 

Mennyire fontos az apa a gyerekek életében?

RTL KLub, Reggeli, 2017. június 20.

Most vasárnap volt Apák napja! Azt tudjuk, hogy mennyire fontos az édesanya a gyermek életében, de legalább annyira fontos az Édesapa is! Tibi és Angéla Hajas Lászlóval, Németh Kristóffal és Lázár Gergely pszichológussal beszélgettek erről a jeles napról és a férfiak szerepéről a gyerekek életében.

Már korán jelentkeznek a felnőttkori figyelemzavar tünetei

FEM3 Café, 2017. június 8.

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart elsősorban a gyermekkorhoz kötik, ám előfordul, hogy a panaszok az évek múltán sem enyhülnek. A felnőttkori figyelemzavarról Lázár Gergely pszichológus beszélt a FEM3 Caféban.

Erre ügyelj, ha nyaralni mész a pároddal!

TV2, Tűsarok, 2017. május 21.

A Tűsarokban Orosz Barbara utánajárt, hogy óvjuk meg párkapcsolatunkat a közös nyaralás alatt. Egy szakértő segítségével könnyed nyári sminket készítettek, illetve a férfiak bőrápolási szokásai is terítékre kerültek. Barbi a nyári táskatrendek bemutatása során pedig igazi finomságokba is belekóstolt.

13 éves lányt zsarolt a szexragadozó

TV2, Tények, 2017. május 20.

Szexuálisan zaklatott az interneten, majd megzsarolt egy 13 éves kislányt egy nagyatádi férfi. A Facebookon írogatott neki, aztán már arra kérte a gyereket, hogy nézze végig videohívásban, ahogy fogdossa magát. Később pedig azzal fenyegette, ha bárkinek elmondja, ami történt, szexképeket hamisít róla. A kislány nevelőapja buktatta le a férfit, állítólag több gyereket is zaklatott.

xxx

Blikk, Facebook, 2017. április 28.

Biztos nektek is volt már olyan, hogy úgy éreztétek, jól sikerült egy randi, vagy hogy a másik is boldog a kapcsolatotokban – hiszen minden jel erre utalt. Aztán az illető csak úgy eltűnt. Ma ezekről a félreértelmezett jelekről beszélgetünk Lázár Gergely pszichológussal.

Ezzel ijeszted el a pasikat

TV2, Tűsarok, 2017. április 23.

A Tűsarok adásában betekintést nyerhetsz a divathét kulisszái mögé, és megtudhatod, mik azok a dolgok, amiktől a pasik megijednek. Emellett Oravecz Nóra enged betekintést régi-új munkájába.

Emberi-e a gonoszság? – Telefonos interjú

Civil Rádió, 2017. március 27.

Néhány gondolatban válaszolok a műsorvezető által feltett kérdésekre az „Emberi gonoszság, emberi-e a gonoszság?” című előadásom kapcsán.

Egyre több a közömbös gyermek?

FEM3 Café, 2017. április 10.

Szakértők szerint a gyermekek egyre inkább közömbössé válnak, azaz nem kommunikálnak érzelmeikről, vagy éppen visszafojtják azokat.

Miért nem kommunikálnak a gyermekek szüleikkel?

FEM3 Café, 2017. április 10.

Lázár Gergely pszichológus volt a FEM3 Café szakértő vendége, akit a nézők a gyermek és a szülők közötti érzelmi kommunikáció hiányáról kérdezhettek.

Magyarok a legdepressziósabbak

TV2, Tények, 2017. március 26.

A magyarok a legdepressziósabbak egy uniós felmérés szerint. Minden tizedik felnőttnek van valamilyen pszichés problémája.

Létezik-e barátság férfi és nő között?

Blikk, 2017. március 16.

Szerintetek létezik barátság férfi és nő között? Szakértőnk elmondja az igazat a témával kapcsolatban!

Féltékenység és bizalom

Blikk, 2017. február 23.

Lázár Gergely pszichológus, párkapcsolati tanácsadó a vendégünk. Féltékeny- ségről, megcsalásról, szakításról őszintén, kendőzetlenül, vágatlanul!

Érdemes-e újrakezdeni egy kapcsolatot?

Jog és Pszichológia, 2017. február 5.

Lázár Gergely pszichológus és Dr. Kundrák Villő beszélget arról, hogyan és milyen feltételek mentén érdemes egy párkapcsolatot újrakezdeni.

Én vagyok itt

Én vagyok itt

m2, Én vagyok itt, 2015. március 19.

Az m2 adásán belül, a Petőfi TV forgatott velem egy rövid interjút a márciusi Én vagyok itt műsorában.

Miért nincs második randi?

RTL Klub, Minden reggel, 2013. június 21.

Az RTL Klubnál voltam meghívott vendég, ahol arról beszélgettünk, hogy mi az oka annak, hogy sokan nem jutnak el a második randiig.

Lázár Gergely a VIVA TV Randikommandóban

VIVA TV, Randikommandó, 2013. június 20.

A VIVA TV Randikommandó című műsorába hívtak meg szakértőnek, ahol Nándinak segítettem élő helyzetekben a sikeres randizásban.

Lázár Gergely Joshi Bharatnál

FEM3, Edina & Joshi, 2011. május 17.

Bujdosó Éva pszichológussal, Joshi Bharattal és Gombos Edinával beszélgettünk a férfiak és nők ismerkedési szokásairól.

Rádióműsorok

Emberi-e a gonoszság?

Civil Rádió, 2017. március 27.

Néhány gondolatban válaszolok a műsorvezető által feltett kérdésekre az „Emberi gonoszság, emberi-e a gonoszság?” című előadásom kapcsán.

xxx

Szeretet hullámhosszán, Rádió Rock

Rendszeresen vagyok a Rádió Rock vendége különböző párkapcsolati, párkeresési témákban.

Hogyan kell ismerkedni és melyik dumák jönnek be?

Hogyan kell ismerkedni és melyik dumák jönnek be?

89.5 Music FM, 2016. július 15.

Hogyan kell ismerkedni és melyik dumák jönnek be? Szakértői szemmel, Lázár Gergely, pszichológus segít a témában.

Mire figyeljünk, mikor randizni kezdünk?

Juventus Rádió, Helló Budapest!, 2015. február 12.

A Juventus Rádió Helló Budapest! műsorában néhány mondatban (16. perctől) beszélgettünk pár, az ismerkedést érintő fontosabb kérdésről.

Lázár Gergely Gálvölgyi Jánosnál

Klubrádió, 2011. október 28.

Gálvölgyi Jánossal beszélgettem a kapcsolatkialakítás nehézségeiről és konkrét ez irányban végzett tanító tevékenységemről.

Sajtómegjelenések


A húszgyerekes Ernő bácsi téged is odaverhet érzelmi intelligenciában

A húszgyerekes Ernő bácsi téged is odaverhet érzelmi intelligenciában

24.hu, 2017. november 4.

A Jog és Pszichológia előadásán jártunk, ahol megtudtuk, milyen viszonyban van egymással az EQ és a siker.

 


Hogyan teremtsünk lelki sérelmeinkből erőforrást?

Hogyan teremtsünk lelki sérelmeinkből erőforrást?

Jog és Pszichológia, 2017. június 19.

Ilyen és ehhez hasonló gondolatébresztő kérdésekkel ajándékozott meg bennünket Lázár Gergely pszichológus a Jog és Pszichológia rendezvényén, ahol a teltházas, másfél órás…

 


Az őszinteség pszichológiája

Az őszinteség pszichológiája

Jog és Pszichológia, 2017. február 22.

„A jó pszichológus észreveszi, ha magas labdát dobnak neki. Ha valóban jó, azt is tudja, hogy mikor érdemes azt lecsapni.” – jegyezte meg Lázár Gergely pszichológus „Az őszinteség pszichológiája” című előadáson, a segítő…

 


A párod nem a pszichológusod!

A párod nem a pszichológusod!

mindset, 2016. december 25.

„Egy pszichológusnak sosem fáj a feje!” – ragadt meg minket Lázár Gergely mondata a Be Smart Klub által rendezett „A párod nem a pszichológusod” című előadáson december 19-én. A Tanácsadó- és iskolapszichológus…

 


Kevés magyar mer reklamálni, sokan nem is tudják, hogyan kellene

Kevés magyar mer reklamálni, sokan nem is tudják, hogyan kellene

24.hu, 2016. október 29.

A közösségi oldalakon jóval könnyebben kritizálunk – de erre is érdemes az üzleteknek odafigyelni.

 


Netes társkeresőn jött össze Attila és Szabina - ez lett a végeredmény

Netes társkeresőn jött össze Attila és Szabina – ez lett a végeredmény

Blikk, 2016. március 13.

Budapest – Elhódítja az ismerkedési terepeket, módokat az internet a házibuliktól, bároktól, szórakozóhelyektől, közösségi programoktól…

 


A nem az nem, vagy mégsem?

A nem az nem, vagy mégsem?

Ridikül Magazin, 2016. január 25.

Az udvarlási szokások sokat változtak ebben az évezredben. Egyrészt könnyebb, más tekintetben nehezebb a helyzet, mint korábban. Könnyebb, mert sokkal több módja van az ismerkedésnek, s nehezebb, mert kibillentek…

 


Dönt a nő, ha válni kell! A gyengébbik nem kezdeményez

Dönt a nő, ha válni kell! A gyengébbik nem kezdeményez

Blikk, 2015. szeptember 19.

Magyarország – A nők kezdeményezik a válások 69 százalékát, derítette ki egy brit felmérés. Korábban Amerikában is vizsgálták ugyanezt a kérdést, ott is hasonló, 75 százalékos…

 


Naponta 40 percet veszekszenek a párok

Naponta 40 percet veszekszenek a párok

Blikk, 2015. szeptember 14.

Negyven percet veszekszenek átlagosan egy nap a párok és évente 135 alkalommal szólalkoznak össze – idézte a De Telegraaf című amszterdami lapot a Vital.hu.

 


Miért nem jönnek a jó pasik?

Miért nem jönnek a jó pasik?

Ridikül Magazin, 2015. április 28.

Pörgő tempójú világunkban egyre többen küzdenek ismerkedési gondokkal, és szakember segítségét kérik. Lázár Gergely párkapcsolati tréner szerint sokaknak önbecsülési problémáik vannak, így a kommunikációs készségek…

 


Rossz helyesírással nem talál társat

Rossz helyesírással nem talál társat

Blikk, 2015. január 6.

Magyarország – Szerénységgel könnyen, rossz helyesírással viszont nehezen találja meg a párját az ember az internetes társkeresők világában.

 


Tanulható a boldogság

Tanulható a boldogság

Blikk, 2014. november 22.

Budapest – Senki nincs örök boldogtalanságra kárhoztatva, akárhányszor is csalódott már a szerelemben. A jó hír az, hogy a szerelem és a boldogság tudománya tanulható, és tanítják is egyre többfelé.

 


Randiguruval randiztunk

Randiguruval randiztunk

Maxima, 2013. november 20.

Már annyiszor elejtetted a fehér zsebkendődet, de eddig még nem vette fel a nagy Ő? Akkor inkább add a kezébe, rajta a telefonszámoddal. Abban pedig, hogy ez a jelenet stílusos legyen, a magyar Randiguru segíthet neked.

 


Randi Doctor

Randi Doctor

sm.mag, 2011. november 5.

A Randi Doctorról készült interjú az sm.mag, az egyik legnagyobb hazai közösségi offline újságában, melyben a fő téma az volt kik is fordulnak hozzá segítségért a társkeresés kapcsán és milyen problémákkal.

 


Randiguruk előnyben

Randiguruk előnyben

Szabad Föld Online, 2011. október 19.

Minden ötödik magyar magányos. Sokan még ismerkedni sem mernek, félve a visszautasítástól. A randizás márpedig tanulható – újabban akár tréningeken is elsajátíthatjuk a nagy Ő meghódításának fortélyait.

 

Előadások

Havervagy

A férfi, aki hamar elmegy és a nő, aki meg sem érkezik!

Ötkert, 2014. október 9.

A Havervagy szervezésében adtunk elő az Ötkertben Nagy Dia szexológus tanácsadóval egy két órás műsort, melyben én a férfiak szexualitásáról beszéltem. Közel 200-an vettek részt a programon.

Az autentikus személyiség használata a flörtben

Az autentikus személyiség használata a flörtben

Siófok, 2013. augusztus 8.

Nyáron Siófokon tartottam előadást egy kommunikációs cég meghívására, „Az autentikus személyiség használata a flörtben” címmel. Az esemény médiavisszhangot keltett, cikk és videó jelent meg a Velvet oldalán.

Kapcsolatfelvétel
close slider

    Jelentkezés konzultációra

    Ennek a legegyszerűbb módja, ha kitöltöd az alábbi űrlapot.
    A levél beérkezése után már csak Geryvel kell időpontot egyeztetned.

    Regisztrációmmal elfogadom az Adatkezelési szabályzatot és az Általános Szerződési Feltételeket